کره بادام زمینی کره خوب و سالمی است اما از آنجا که بعضی از انواع آن حاوی چربی اشباع و سدیم هم هست، برای بعضی از افراد، این سؤتفاهم وجود دارد که با کرهای ناسالم روبهرو هستند.
این موضوع برای تمام انواع کره بادام زمینی صحت ندارد.
در واقع تولید محصولی موسوم به کره بادام زمینی به شکلهای مختلف و متنوعی صورت میگیرد.
کره بادام زمینی سالم و مطلوب حاوی مواد اضافی نیست.
اگر روی بستهبندی بیشتر کرههای بادام زمینی را بخوانید با فهرستی بلندبالا از موادی مانند شربت ذرت، روغن گیاهی هیدروژنه، مونوگلیسیرید، دیگلیسیرید و… روبهرو میشوید.
کره بادام زمینی خالص از بادام زمینی بوداده درست میشود و به هیچ مادهٔ شیمیایی تازهای نیاز ندارد.
وجود مواد اضافی مانند مالتودکسترین در کره بادام زمینی مطلوب نیست.
تشخیص کره بادام زمینی خوب
این ماده، نوعی شیرینکننده پرکالری است که از برنج، نشاسته ذرت و سیبزمینی گرفته میشود.
این ماده میتواند سطح انسولین و گلوکز خون را بالا ببرد. دور خرید کره بادام زمینی با مواد افزودنی را خط بکشید.
این موضوع را هم بدانید که موادی مانند مونوگلیسیرید و دیگلیسیرید به کره بادام زمینی اضافه میشوند تا از جدا شدن چربی کره از آن جلوگیری کنند.
پس اگر دیدید که چربی کره از آن جدا شده و در قسمت بالایی ظرفش جمع شده، یعنی طبیعی است و در آن مواد افزودنی وجود ندارد.
کره بادام زمینی بدون نمک و شکر
در هر دو قاشق غذاخوری از کره بادام زمینی باید ۴۰ تا ۲۵۰ میلیگرم نمک وجود داشته باشد.
اگر میزان سدیم موجود در این کره بیشتر شود، کرهای سالم و مفید نخواهید خورد.
بهویژه، کسانی که به دیابت مبتلا هستند یا فشار خون بالایی دارند، باید در خرید بادام زمینی به محتویات نمک آن دقت کنند.
علاوه بر نمک به وجود شکر هم در کره بادام زمینی دقت کنید.
بدانید که هیچگونه شکری برای تهیهٔ کره بادام زمینی نیاز نیست.
اما بیشتر برندها برای خوشمزهترشدن کره بادام زمینی به آن شکر هم اضافه میکنند.
در خرید کره بادام زمینی به دنبال حذف برندهایی باشید که به کره خود شکر میزنند.
وجود مواد شیرینکنندهٔ طبیعی مانند عسل مانعی ندارد.
اما مواد مصنوعی شیرینکننده مثل آسپارتام قابلقبول نیست.
کره بادام زمینی به طور طبیعی ۱ تا ۴ گرم قند دارد.
تشخیص کره بادام زمینی خوب
روغن اضافی در کره بادام زمینی
اضافهکردن روغن هیدروژنه به کره بادام زمینی باعث میشود تا این ماده به منبعی غذایی، حاوی چربی ترانس بدل شود.
چربیهای ترانس، از متهمان درجه اولی هستند که موجبات بیماریهای قلبی را در بدن فراهم میکنند.
خرابکاریهای دیگر این چربیها هم بسیار خطرناک است؛ سکته یا بیماریهای مرتبط با کلسترول در بدن هم از دستگلهای دیگر این چربیهاست.
پس در خرید کره بادام زمینی حواستان به این باشد که در آن روغنهای هیدروژنه و روغنهای اضافی و مصنوعی به کار نرفته باشد.