مواد خوراکی

تشخیص آسان انواع خرما

خرما

مصرف خرما از دیرباز تا به امروز در میان ما ایرانیان رواج و این میان وعده مغذی و انرژی‌زا همواره طرفداران خودش را داشته است.

مردم جنوب کشور به دلیل خرماخیز بودن مناطقی که در آن زندگی می کنند از گذشته مصرف خرما را در رژیم غذایی خود داشته اند و طبعا در تشخیص خرماهای بومی منطقه خود تبحر بیشتری دارند.

در خصوص وزن دانه خرما دو عامل اندازه و میزان رطوبت بسیار تاثیرگذار هستند و همانطور که مشاهده می شود خرمای مجلول به دلیل اندازه بزرگ و خرمای مضافتی به دلیل میزان رطوبت بسیار زیاد در زمره خرماهای سنگین قرار می گیرند.

در حالی که با کاهش میزان رطوبت وزن خرما کاهش قابل توجهی می یابد.

همچنین میزان نسبت گوشت به هسته در خرماهای تر بیشتر از خرماهای نیمه خشک و خشک می باشد.

خرما

جدول مقایسه ظاهری انواع خرما

نوع خرما رنگ اندازه(حداقل) اندازه(حداکثر) وزن(حداقل) وزن(حداکثر) نسبت گوشت به هسته
کلوته
قهوه‌ای مایل به مشکی
4cm
5cm
9gr
11gr
90%
مضافتی
مشکی
3cm
4.5cm
12gr
22gr
95%
زاهدی
قهوه‌ای روشن
3cm
4cm
7gr
10gr
83%
پیارم
قهوه‌ای تیره
4cm
5cm
10gr
13gr
89%
خاصویی
قهوه‌ای روشن
1.5cm
2cm
6gr
7gr
88%
رَبی
قهوه‌ای تیره
4cm
5cm
9gr
12gr
94%
مِجول
قهوه‌ای مایل به قرمز
5cm
7cm
20gr
24gr
93%
کَبکاب
قهوه‌ای نسبتا تیره
3.5cm
4cm
10gr
18gr
95%
مُرداسنگ
قهوه‌ای
2.5cm
3cm
8gr
9gr
93%
پنجه‌ عروس
قهوه‌ای روشن
3cm
4cm
5gr
7gr
85%

اگر خرمایی را باز نمودید و دیدید که خرما حالت شکرک زدگی دارد، آن را مصرف نکنید چرا که به معنای کهنگی و ماندگی خرما است.

اگر میخواهید حجم زیادی خرمارا خریداری کنید، بهتر است خرماهای خشک و یا نیمه خشک را انتخاب کنید.

در این صورت این خرماها راحت تر نگهداری می شوند و ماندگاری بیشتری نسبت به خرماهای تر و مرطوب دارند..

حتما به نوع بسته بندی نیز توجه کنید چرا که بسته بندی خرما باید براساس اصول استاندارد باشد، جنس بسته بندی باید مناسب باشد، در بسته بندی ها نباید هیچ گونه حشره و گیاه باشد. همچنین بسته بندی نباید ضربه خورده یا شکسته باشد.

نکته دیگر در رابطه باخرید خرما رنگ آن است، هر کدام از خرماها یک رنگ مشخص دارد که مشخص می کند که خرما رسیده است.

گرچه باید به این نکته توجه کنید که خرما رنگ های متعددی را تا مرحله رسیدن تجربه می کنند ولی در نهایت به یک رنگ خاص در میاید. بهتر است در هنگام خرید رنگ اصلی خرما را در ذهن داشته باشید.

 

راهنمای خرید خرما

انواع متعدد خرما دارای ویتامین B6 است.

اگر این میوه مقوی را با قند  شکر معمولی جایگزین کنید، در این صورت قند مفیدتری را وارد بدن خواهید کرد. از آنجایی که قند خرما طبیعی است بدین ترتیب ضرر کمتری نسبت به قند و شکر سفید دارد اما باید در مصرف آن باید حد تعادل را رعایت کنید.

اگر به فکر خرید حرفه ای هستید، هنگام خرید خرمابه رنگ آن توجه کنید.

هر نوع خرما رنگ مخصوص خود را دارد، برای همین بهتر است هم نوع خرمارا بشناسید و همنوع خرما زمانی که می رسد باید چه رنگی داشته باشد.

خرمای پیارم

این خرما دارای رنگ قهوه ای تیره و ظاهری شکلاتی دارد.

خرمای استعمران

از ویژگی های بارز این نوع خرما پوست ضخیم آن است.

خرمای شاهانی

این نوع خرما دارای بافت نرم و مرطوبی می باشد و برای تهیه شیره خرما از آن استفاده می شود.

خرمای مضافتی

رنگ این خرما سیاه و دارای طعم عالی می باشد.

خرمای زاهدی

این نوع خرما دارای رنگ طلایی و پوست ضخیمی دارد.

خرمای کبکاب

رنگ این خرما قهوه ای تیره و پر شیره است.

خرما ربی

دارای ظاهری چروکیده و قدی کشیده است.

خرمای برهی

به رنگ قهوه ای مایل به قرمز است.

خرمای آل مهتری

به رنگ زرد است و دارای ظاهری کشیده است.

خرمای خضراوی

به رنگ قهوه ای کم رنگ است.

خرمای شکر

رنگ این خرما در زمان مختلف رسیدن به ترتیب سبز مایل به زرد و قهوه ای است.

روش نگهداری خرما

خرمای تازه را باید در یخچال و دور از گرما نگهداری شود.

ولی می توان خرمای خشک را خارج از یخچال در یک ظرف درب دار نگهداری نمایید.

در صورتی که خرمای تازه را در دمای محیط نگهداری کنید، لاروی که معمولا داخل خرما موجود هست به کرم تبدیل می شود و اگر با دقت به برخی خرماهای نرم و چسبناک، سیاهی که در هوای گرم در مغازه ها به شکل فله ای روی هم چیده شده اند توجه کنید، جنبنده ای سفید رنگ و ریز درون خرما خواهید دید.

اما خرماهای خشک ییشتر در معرض حمله آفات انباری مانند شپشه دندانه دار و شب پره هندی قرار دارند و اغلب خرماهای کهنه زاهدی در معرض این حشرات هستند.

مصرف خرمای کرم دار و حشره زده چون به انواع میکروب ها آلوده هستند توصیه نمی شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *