مواد خوراکی

تشخیص عسل طبیعی

عسل ماده شیرین طبیعی است که توسط زنبورهای عسل از شهد گیاهان تولید می شود و منبع بسیار خوبی از انرژی است و حاوی مواد مغذی، ویتامین ها و اسیدهای مختلف است.

عسل ها انواع مختلفی دارند از جمله می توان به عسل کوهی، عسل طبیعی، عسل تغذیه ای، عسل مصنوعی، و عسل سمی اشاره کرد.

با وجود انواع مختلف عسل در بازار تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی مشکل شده است.

بیشتر فروشندگان عسل، برای اینکه وزن عسل را بالا ببرند به عسل خالص شکر اضافه می کنند و عسل تقلبی را به جای عسل طبیعی در بازار به فروش می رسانند.

با ما همراه باشید تا در این مقاله نحوه تشخیص عسل طبیعی را برای شما شرح دهیم.

عسل

تشخیص عسل طبیعی

برای تشخیص عسل طبیعی باید تغذیه زنبور عسل، رنگ، بو، طعم، غلظت عسل، میزان موم و ساکارز عسل بررسی شود.

عسل طبیعی ساکارز کمتر از 5 درصد دارد.

این نوع عسل حتی برای افراد دیابتی نیز مضر نیست.

میزان ساکارز و قند موجود در عسل به تغذیه زنبور و نوع گیاهی که زنبور از آن تغذیه می کند بستگی دارد.

مثلا بعضی عسل ها قند بالایی دارند و قند آن گاهی به 10 درصد نیز می رسد.

این نوع عسل برای افراد دیابتی مناسب نیست.

عسل طبیعی

نحوه تشخیص عسل طبیعی در خانه

یکی از روشهای تشخیص عسل طبیعی در خانه، طعم و مزه آن است.

عسل طبیعی دارای طعم خاص و بوی مطبوع است هرچند بعضی از فروشندگان عسل برای اینکه عطر و طعم خوب داشته باشد به آن اسانس اضافه می کنند.

عسلی که دارای شکر است در دهان زبر است و به راحتی شکر آن احساس می شود.

همچنین رنگ عسل طبیعی مات است.

عسل طبیعی شل است چون مقدار شکر آن کم است.

یکی دیگر از راههای تشخیص آن مات بودن آن است عسل طبیعی مات است و اگر در داخل شیشه باشد نمی توانیم به راحتی طرف دیگر شیشه را ببینیم.

تشخیص عسل طبیعی با کبریت

با استفاده از کبریت روشن نیز می توانیم به طبیعی بودن عسل پی ببریم.

اگر کبریت را روشن کرده و در داخل عسل بندازیم عسل طبیعی به راحتی آتش میگیرد.

اما اگر عسل طبیعی نباشد به راحتی آتش نمی گیرد.

البته می توان گفت که این روش هیچ پشتوانه علمی ندارد.

اما بعضی از افراد از آن استفاده می کنند.

تشخیص عسل طبیعی با سرکه

روش دیگر تست عسل طبیعی با سرکه است.

در این روش چند قطره را با مقداری آب مخلوط کرده و مقداری عسل نیز به آن اضافه می کنیم.

در صورتی که ماده به دست آمده به شکل فوم در آمد این عسل تقلبی است.

روش تشخیص عسل طبیعی با آب

یکی از روشهای تشخیص عسل طبیعی استفاده از آب است.

وقتی مقداری از عسل را در آب سرد بریزید.

عسل تقلبی به راحتی در آب حل می شود.

اما عسل طبیعی حالت چسبندگی خود را حفظ کرده و دیرتر در آب حل می شود و به قاشق می چسبد.

هرچند حل شدن عسل به مقدار رطوبت آن نیز بستگی دارد و اگر رطوبت آن زیاد باشد زودتر در آب حل می شود.

البته با این روش نیز عسل های مرکبات، بهارنارنج، جنگلی و زیرفون که کاملا طبیعی هستند اما به دلیل شرایط آب و هوایی منطقه ای که در آ برداشت می شود دارای رطوبت زیادی هستند و به راحتی در آب حل می شوند با این روش این نوع عسل ها تقلبی محسوب می شوند.

شکرک زدن

شکرک زدن یا رس بستن، یکی از اختلاف هایی است که بین خریداران و فروشندگان عسل وجود دارد.

خریداران عسل شکرک زدن را نشانه تقلبی بودن می دانند در صورتی که فروشندگان شکرک را نشانه طبیعی بودن و اصل بودن عسل می دانند.

عسل وقتی مدتی در شیشه می ماند خود به خود شکرک می زند و به شکل روغن نباتی در می آید.

اگر شکرک زده را مدتی در آب ولرم قرار دهیم به راحتی به شکل اول برمی گردد.

اما مواظب باشید که آن را در آب داغ قرار ندهید چون آب داغ خواص عسل را از بین می برد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *