سبک زندگی سالم

تغذیه و دیابت

پورسام

تغذیه سالم یکی از 5 گام اصلی برای مدیریت دیابت و کنترل قندخون می باشد.

  • میزان مصرف پروتئین

پروتئین ها باید حدود 20-10 درصد کالری روزانه شما را تأمین کنند.

در مواردی که آسیب کلیه ناشی از دیابت وجود دارد ممکن است این مقدار کمتر شود.

  • میزان مصرف چربی

مصرف چربیها نباید بیشتر از 30 درصد کالری روزانه شما باشد. در این میان مصرف چربیهای حیوانی باید کمتر از 10 درصد کالری روزانه را فراهم کند.

  • میزان مصرف کربوهیدرات

بقیه کالری روزانه شما ( 60-50 درصد) از کربوهیدراتها بدست می آید.

  • میزان مصرف مواد قندی

مصرف به اندازه مواد قندی مانند شکر مجاز است.

بنابراین شما می توانید در رژیم غذایی خود از کربوهیدراتهای ساده نیز استفاده کنید.

  • میزان مصرف فیبر

مصرف روزانه فیبر باید حداقل 20 گرم باشد. بنابراین از مواد غذایی زیر که هر واحد از آنها حداقل 3 گرم فیبر دارد، بیشتر استفاده کنید:

نان جوی سبوس دار، نان سنگک، جوی پوست نکنده، ذرت
بادام، بادام زمینی، فندق‌، گردو
انواع لوبیا، عدس‌، سویا
سبزیجات شامل لوبیا سبز، نخود فرنگی، هویج، گل کلم، اسفناج
میوه ها شامل توت فرنگی، شاه توت،‌ گلابی، سیب ( مخصوصاً با پوست)، پرتقال

  • میزان مصرف نمک

به منظور پیشگیری از افزایش فشار خون مصرف نمک بهتر است محدود شود (5/1-1 قاشق چایخوری در روز).

  • میزان مصرف مواد غذایی حاوی کلسترول

مقدار کلسترول مصرفی روزانه باید کمتر از 300 میلی گرم باشد.

 

تفاوت چندانی میان افراد مبتلا به دیابت و دیگر افراد جامعه وجود ندارد.

در حالت عادی لوزالمعده بر اساس میزان فعالیت بدنی شما و غذایی که می خورید انسولین بدن شما را تنظیم می کند.

به خاطر داشته باشید که تنظیم موارد فوق تنها با اندازه گیری منظم قند خون امکانپذیر است.

در برنامه ریزی غذایی دیابت نوع 1، رعایت نکات زیر از اهمیت زیادی برخوردار است

  • مصرف وعده های غذایی در فواصل منظم و تقریباً ثابتی از شبانه روز:
    این امر یکی از مهمترین اصول تغذیه در دیابت است.
  • ثابت بودن تقریبی ترکیب و مقدار غذا در تمام روز:
    این امر بیشتر در مورد کسانی صادق است که مقدار انسولین ثابتی را در طول شبانه روز تزریق می کنند.

 تغذیه در دیابت نوع دو

در دیابت نوع 2 مرحله اول ترشح انسولین شدیداً مختل می شود.

بنابراین ممکن است شما در مصرف بعضی غذاها خصوصاً غذاهای حاوی کربوهیدرات محدودیت داشته باشید.

در اینجا نیز مانند دیابت نوع 1 مصرف میان وعده ها می تواند بسیار کمک کننده باشد.

البته در افراد دیابتی نوع 2 که انسولین با قرص دریافت نمی کنند.

افزایش وزن یکی از مهمترین عوامل خطر برای ابتلا به دیابت نوع 2 است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *