مواد خوراکی

طرز تهیه شیره انگور خانگی

یره‌‌پزی از سنت‌های گذشته است که بسیار رایج بوده و دارای خواص زیادی است.

شیره به عنوان نوعی شیرینی در کنار صبحانه و عصرانه مورد استفاده قرار‌ می‌گیرد.

این ماده مغذی برای افرادی که کم‌خونی دارند بسیار مفید است.

اگر قصد تهیه شیره انگور به صورت خانگی را دارید می‌توانید از روش‌هایی که ما در این مقاله از پورسام به آن‌ها اشاره می‌کنیم استفاده کنید.

شیره انگور

تهیه شیره انگور به روش سنتی

نحوه تهیه شیره انگور به دو صورت است:

  • با استفاده از خاک سفید شیره انگور
  • بدون استفاده از خاک سفید.

ابتدا به توضیح نحوه تهیه شیره انگور با خاک سفید می‌پردازیم.

روش تهیه شیره انگور با خاک سفید

مواد اولیه مورد نیاز ما انگور، شکر و خاک سفید است.

نکته قابل توجه اینکه مقدار خاک سفید باید یک هشتم مقدار انگور باشد.

مراحل تهیه شیره:
1.انگور‌ها را به خوبی بشویید و آن‌ها را دانه دانه کنید و با یک وسیله نظیر گوشت کوب یا آب میوه گیری بکوبید.
2. انگور‌های کوبیده شده را از یک صافی با سوراخ‌های ریز رد کنید تا تفاله‌ها و هسته‌های انگور از آب آن جدا شود. این کار را چند بار تکرار کنید.
3. آب انگور را در قابلمه‌ای ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید و خاک سفید یا خاک مخصوص دوشاب را به آن اضافه کنید. البته دقت کنید که اضافه کردن خاک زمانی انجام می‌شود که حباب‌هایی در کنار قابلمه دیده شود و آب انگور نجوشیده باشد. توجه کنید حباب‌ها و کف‌های ایجاد شده را مرتبا بردارید.
4.وقتی که کف‌ها را کاملا برداشته شد؛ قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید و اجازه دهید تا خاک ته‌نشین شود. این کار ممکن است بین 10 تا 12 دقیقه طول بکشد. هم چنین در این مرحله نیز اگر کف دوباره ایجاد شد، آن را بردارید.
5.آب انگور را به ظرفی دیگر منتقل کنید و خاک ته‌نشین شده را از آن جدا کنید. بهتر است این کار را با ملاقه و طی چندیدن مرحله انجام دهید تا خاک به خوبی جدا شود و آب انگور خالص شود.
6.دوباره قابلمه حاوی آب انگور خالص را روی حرارت بگذارید و کف‌هایی که دوباره ممکن است ایجاد شود را جدا کنید.
7.در مرحله آخر اجازه دهید تا آب انگور بجوشد تا به غلظت برسد و حتما مراقب باشید که سر نرود. سپس آن را از روی حرارت بردارید.

پورسام همراه همیشگی شماست…

خاک سفید شیره انگور

خاک شیره انگور به رنگ سفید یا شیری است.

این خاک قلیایی بوده و در تهیه سنتی شیره انگور استفاده می‌شود.

در واقع خاک سفید خاصیت اسیدیته کردن آب انگور را دارد.

اگر عمل اسیدیته شدن انجام نشود منجر به رشد باکتری‌ها می‌شود.

این خاک حاوی املاح معدنی نظیر منیزیم، کلسیم، منگنز، سدیم، مس، آهن و روی است.

خاک سفید پس از شستن و دانه دانه کردن و در حین پختن انگور‌ها اضافه می‌شوند تا ناخالصی‌ها از آن جدا شود .

اضافه نکردن خاک انگور موجب گرفته شدن ترشی شیره انگور‌ می‌شود.

شیره انگور از جمله مواد خوراکی است که در گذشته بیش‌تر رایج بوده و در برنامه غذایی ‌مدرن کمتر جای دارد؛ اما این ماده خوراکی دارای خواص فوق‌العاده‌ای بوده و در بهبود بیماری‌هایی نظیر کم خونی نقش موثری دارد.

توصیه می‌شود که شیره انگور را به صورت روزانه همراه با صبحانه و عصرانه میل نمایید تا بدنی سالم داشته باشید.

شیره انگور

طرز تهیه شیره انگور بدون خاک سفید

آنچه که گفته شد طرز تهیه شیره انگور سنتی بود که با اضافه کردن خاک تولید می‌شود.

اما بدون نیاز به خاک سفید نیز می‌توان شیره انگور خانگی تولید کرد.

مواد اولیه مورد نیاز در تهیه شیره انگور بدون خاک

  • انگور به مقدار دلخواه
  • یک فنجان شربت ذرت به ازای هر سه تا چهار فنجان انگور
  • نصف  فنجان شکر به ازای هر سه تا چهار فنجان انگور

مراحل تهیه شیره انگور به روش خانگی

1‌.انگور‌ها را دانه دانه کرده و به خوبی بشویید و آن‌ها را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا وقتی که پوسته‌ها شروع به ترکیدن کنند پس از این مرحله آن‌ها را از روی حرارت بردارید.

2.در این مرحله انگور‌ها را از روی حرارت بردارید و آن را از یک صافی تمیز با سوراخ‌های ریز رد کنید تا آب خالص انگور به دست آید.

3.در مرحله بعد مجددا آب انگور را روی حرارت قرار دهید تا به آرامی بجوشد.

4.مرحله بعد اینکه شکر و شربت ذرت را به آن اضافه کنید و تا زمانی که به غلظت برسد صبر کنید.

5.پس از این‌که به غلظت مورد نظر رسید آن را از روی حرارت بردارید.

شیره انگور

پورسام همراه همیشگی شماست…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *