سبک زندگی سالم

مصرف خرما برای دیابتی ها

خرمای شکلاتی تلخ پورسام با مغز بادام 250 گرم

خرما یک نوع میوه است که دارای هسته‌ای سخت و پوست نازک است، به شکل خوشه‌ای بزرگ بر روی درختان قرار دارد؛ میوه نرسیده خرما را خارک یا خرک می‌نامند؛ خرمایی که یک مرحله به رسیدگی کامل قرار دارد را رطب می‌نامند.

خرما یکی از واحدهای اصلی هرم میوه است و خوردن آن همیشه توصیه می‌شود؛ بهترین جایگزین قند است زیرا انرژی کمتری نسبت به آن دارد.

برای افرادی که مشکل گوارشی دارندخوردن خرما توصیه می‌شود و سبب جلوگیری از سرطان روده و بواسیر می‌شود.

خرما

مصرف خرما برای دیابتی ها

خرما شیرینی زیادی دارد.

هرعدد خرمای خشک حاوی 67 کالری و تقریبا 18 گرم کربوهیدرات است.

کنترل قند خون در بین مبتلایان به دیابت بسیار مهم است و به این افراد توصیه می‌شود که از مصرف مقدار کربوهیدرات روزانه خود آگاه باشند.

خرما کربوهیدرات بالایی دارد و از این نظر می‌تواند نگرانی‌هایی را برای افراد مبتلا به دیابت ایجاد کند.

یک خرمای خشک تقریبا 2 گرم فیبر دارد.

این مقدار قابل توجه است زیرا فیبر موجود در رژیم غذایی باعث می‌شود که کربوهیدرات‌ها آهسته تر هضم شوند و احتمال افزایش قند خون بعد از خوردن غذا کمتر شود.

خرما

خواص خرما برای افراد دیابتی

  • دارای شاخص گلیسیمی کم و مفید

هرچه شاخصه گلیسیمی بیشتر باشد خطر افزایش قند خون بیشتر است.

به همین دلیل به بیماران دیابتی گفته می‌شود غذاهایی را که شاخصGl کمتری دارند مصرف کنند.

به همین دلیل خرما به افراد دیابتی توصیه می‌شود زیرا دارای شاخص Gl بسیار سالم هستند.

  • نوع قند خرما

نوع قند خرما گلوکز و فروکتوز است.

گلوکز و فروکتوز ساده ترین اشکال قندهای موجود در بدن ما هستند که انرژی آنی را تأمین می‌کنند.

اگر بیمار دیابتی دز طول روز یا حین انجام کار چند عدد خرما مصرف کند،باعث افزایش فوری انرژی و استقامت می‌شود.

  • فاقد چربی

خرما از نظر چربی بسیار کم،فاقد کلسترول و حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی ضروری مانند ویتامین B کمپلکس،ویتامین A، آهن، کلسیم، مس، سدیم، پتاسیم و منیزیم است.

  • دارای فیبر غذایی

به جز داشتن مقادیر زیاد انرژی و کربوهیدرات،خرما از نظر فیبر غذایی بسیار غنی است.

حدود100 گرم خرما تقریبا 8 گرم فیبر دارد.

مصرف خرما برای دیابتی ها

خرما و دیابت

انواع خرما

  • خرمای پیارم

این خرما گرانترین خرمای ایران است.

در مناطق جنوبی و مخصوصا استان هرمزگان پرورش داده می‌شود.

رنگ پوست آن قهوه ای روشن است.محل کشت آن دامنه‌‌ی کوه‌ها است و هیچ ماده شیمیایی در پرورش آن استفاده نمی‌شود و به صورت کاملا طبیعی رشد می‌کند.

  • خرمای مضافتی

معروف‌ترین نوع خرما است که توسط بیشتر مردم استفاده می‌شود.

  • خرمای استعمران

از نمونه خرماهای تولید شده در ایران است که هفتاد درصد نخلستان ایران را این خرما تشکیل می‌دهد.

دارای پوستی ضخیم و نیمه خشک است.

  • خرمای زاهدی

از نمونه خرماهایی است که به علت راحتی در حمل و نقل بیشترین استفاده را در صادرات دارد.

  • خرمای شاهانی

نرم،خشک و شیرین بودن آن باعث شده است که طرفداران زیادی داشته باشد.

  • خرمای ربی و برهی

خاستگاه خرمای ربی استان سیستان و بلوچستان است و خرمای برهی از عراق وارد می‌شود و دیررس است.

خرمای پورسام

پورسام همراه همیشگی شما….

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *