سبک زندگی سالم

مصرف عسل برای افراد دیابتی

عسل پورسام پمپی 540گرم

آزمایش های انجام شده ثابت کرده اند که اگر بیماران دیابتی از عسل طبیعی در وعده غذایی خود استفاده کنند،قند خون آنها پایین می‌آید و به حالت عادی برمیگردد.

همچنین آزمایش‌ها ثابت کرده که عسل حاوی ماده اکسید کننده‌ای است که فرآیند جذب قند در خون را آسان می‌کند و مانع بالا رفتن درصد قند در خون می‌شود.

یکی دیگر از عواملی که به جذب قند در خون کمک می‌کند میزان بالای عنصر پتاسیم در عسل می‌باشد.

عسل

مصرف عسل برای افراد دیابتی

افرادی که به دیابت مبتلا هستند باید کربوهیدرات و قند مصرفی خود را کنترل و مدیریت کنند.

این به این معنی نیست که آنها باید از مصرف شیرینی‌جات به طور کلی خودداری کنند.

اگر عسل را جایگزین قند کنیم با توجه به اینکه عسل منبع آنتی اکسیدان‌ها است و خاصیت ضد التهابی دارد،در نتیجه می‌تواند مفید باشد.

شاخص گلیسمی عسل

  • 2/38 درصد فروکتوز
  • 3/31 درصد گلوکز
  • 7/0 درصد ساکارز
  • بیش از5 درصد،سایر دی ساکاریدها
  • بیش از6/3درصد،سایر اولیگوساکاریدها
  • سایر قندها

مقدار قند موجود در عسل 7/79 گرم در هر 100 گرم عسل است.

عسل

عسل و دیابت

یک قاشق غذاخوری عسل تقریبا حاوی کربوهیدرات های برابر با میزان موجود در یک سیب با اندازه متوسط است.

بیماران دیابتی می‌توانند مطمئن باشند که مصرف عسل در مقایسه با نشاسته‌های غنی از قند یا گلوکز با مقدار مساوی،واکنش قند خون را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

به این دلیل پس از هضم،عسل به سرعت جذب شده و درون کبد به گلیکوژن تبدیل می‌کند،بنابراین چیزی باقی نمی‌ماند که قند خون را افزایش دهد.

دلیل اینکه مصرف عسل به کاهش تولید و ترشح انسولین از لوزالمعده منجر می‌شود،ممکن است با ترکیبات موجود در عسل که تولید ماده حساس به انسولین در کبد را تثبیت می‌کندمرتبط باشد.

تفاوت بین عسل خام و عسل تصفیه شده برای افراد دیابتی

عسل خام برای تهیه بسته بندی یا هر نوع فرآوری دیگری حرارت نمی‌بیند.

عسل خام عسلی می‌باشد که در بیشتر موارد برای سیستم ایمنی و سلامتی کلی افراد دیابتی بسیار بیشتر از غذاهای فرآوری شده و تصفیه شده مناسب است.

ممکن است یک جایگزین سالم برای قندهای تصفیه شده مانند شکر سفید،شکر توربینادو،قند نیشکر و پودر قند باشد.

با این حال افراد دیابتی باید در مصرف عسل حتی عسل طبیعی زیاده روی نکنند چون باعث افزایش سطح خون می‌شود.

عسل

میزان مصرف عسل برای بیماران دیابتی

بزرگسالان(با وزن میانگین77 کیلوگرم)

معمولا روزانه 3 الی 5 قاشق غداخوری که می‌توان به روش های زیر استفاده کرد:

  • صبح:1 قاشق غذاخوری عسل به همراه میوه یا ماست که این روش ذخیره موجودی گلیکوژن کبد را افزایش می‌دهد که در طول شب مورد استفاده مغز قرار می‌گیرد.
  • پیش از خواب:1 الی 2 قاشق غذاخوری این مقدار برای پرشدن ذخیره سوختی که مغز در طول شب مصرف می‌کند کمک می‌کند.
  • در طول روز:در صورتی که فرد فعالی هستید1 الی 2 قاشق غذاخوری

کودکان

مقدار مصرف عسل در کودکان به وزن کودک و میزان فعالیتش بستگی دارد.

  • برای کودکان با وزن 15 کیلوگرم:روزانه 1 قاشق غذاخوری بصورت 1 قاشق چای خوری هنگام صبح و 1 قاشق چای خوری قبل از خواب
  • برای کودکان 30کیلوگرم:روزانه 2 قاشق غذاخوری(1 قاشق غذاخوری هنگام صبح . 1 قاشق غذاخوری قبل از خواب
عسل

سبک زندگی سالم

4 مورد با اهمیت یکسان در زندگی ما وجود دارد که در کنار هم سبک زندگی را تشکیل میدهند:

خواب مناسب(حداقل 7 ساعت خواب در شب)

ورزش منظم یا فعالیت داشتن(پیاده روی،دویدن و…)

رژیم غذایی

رفتار،افکار،احساسات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *